Lørdag 20. april kl. 18:00 ønsker vi velkommen til konsert med koret Signatur fra Oslo. Koret er et felleskor for alle metodistmenighetene i Oslo og har også mange medlemmer utenfra. I denne konserten dykker Signatur ned i gospelens historie. Her er hva de selv sier om konserten:

Denne temakonserten er ingen historietime, og det er heller ikke en helt vanlig konsert. Vi har et ønske om å forstå hva gospel er og hvordan ulike historiske epoker har satt sitt preg på den musikken som betyr så mye for mange verden rundt.

Med trekanthandelen som bakteppe forstår vi at det er mye mørke i gospelens historie. Triste menneskeskjebner og tidvis desperasjon er imidlertid en drivkraft for et musikalsk uttrykk som vokser fram. Og i møtet mellom ulike kulturer utvikler også musikken seg på en måte som vi kan kjenne igjen i dag.

Vi vet at den gode melodien kan bryte gjennom skillelinjer. Og vi tror at lengselen som kommer til uttrykk i gospelmusikk, har noe allment gjenkjennelig i seg. Håpet vårt er at denne lengselen kan få mennesker til å se forbi hat og fordommer og se seg selv i andre.

Kanskje er gospelmusikken mer aktuell i dag enn noen gang før? Uansett ønsker vi å dele den med deg. Velkommen!

Du kan kjøpe billetter på nett eller betale med Vipps når du kommer. Billettene koster kr 150 for voksne og kr 100 for barn, ungdommer og studenter.

Share This